A kompromisszum a jó kapcsolat titka? Hát, nagyon nem!
2020. január 15. írta: Tolvaj Vica

A kompromisszum a jó kapcsolat titka? Hát, nagyon nem!

#szerelem

Kompromisszum vs. konszenzus... Te tudod, mi a két szó között a különbség? Tavaly ilyenkor még én is rávágtam, hogy semmi, ez a két szó szinonima - aztán az egyik barátnőm elvitt egy remek párkapcsolati előadásra.

Az előadó pedig csodálatosan elmagyarázta - és szemléltette is - a jelentésbeli eltéréseket. Számos olyan élethelyzet jön szembe, már gyerekkorunktól kezdve, amikor dönteni kell: nekem legyen jó? Neki legyen jó? Legyen jó mindenkinek? Vagy kicsit ne legyen jó egyikünknek sem? Kisgyermekként ezt még nem agyaljuk túl: ha kell az a plüss, akkor tűzön-vízen át megszerezzük. Senkit nem érdekel, hogy kompromisszum vagy konszenzus születik, a pici elveszi, amire vágyik. Ha esetleg bőg a másik, majd akkor törődik vele - addig csak a maci létezik.

Aztán telnek-múlnak az évek - döntések és összecsiszolódások sorozata követi egymást. Alkalmazkodni kell a suliban, majd a munkahelyen, és a párkapcsolat sem egy fáklyás menet - főleg, ha komolyra fordul az ügy.

Cikk folytatása ITT! 

men-2425121_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajvica.blog.hu/api/trackback/id/tr3915411094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása